Z wykształcenia jestem dietetykiem i technologiem żywności. Przez wiele lat łączyłam pracę w gabinecie, cateringu i na Uczelni. Mam więc na koncie setki godzin konsultacji z pacjentami, wykładów i warsztatów ze studentami, a także spędzonych na badaniach w laboratorium i przygotowywaniu prac naukowych. Wierzę, że jedzenie jest kluczem do dobrego życia wpływając na nasze zdrowie. Jest też źródłem przyjemności i towarzyszem wielu ważnych momentów w naszym życiu. Dlatego moim celem w Dietific jest udowodnienie, że zdrowo i smacznie jest możliwe. Dzięki wygodzie jaką oferuje catering zdrowe jedzenie jest dostępne dla każdego.
Z zawodu jestem dietetykiem i technologiem żywienia z chęcią poszerzającą wiedzę o liczne kursy z dietetyki klinicznej i sportowej. Pełna optymizmu i uśmiechu na twarzy pasjonatka zdrowego stylu życia i dobrego jedzenia. Na co dzień zapalona podróżniczka, miłośniczka górskich wycieczek, kuchni włoskiej i ogromna fanka swojego psa. Moje motto życiowe to „Lepiej spróbować i żałować, niż żałować, że się nie spróbowało” dlatego mam już na swoim koncie wiele spełnionych marzeń, w tym roczną podróż po świecie. To właśnie z niej przywiozłam mnóstwo smaków i zapachów, które staram się wprowadzać do dań w naszym cateringu, tak aby codzienne żywienie było nie tylko zdrowe, ale również smaczne i zróżnicowane.
Pasję do gotowania i doceniania jakości produktów wyniosłam z domu. Od najmłodszych lat rodzice zwracali uwagę na to co jemy i swoim przykładem zachęcali do aktywności fizycznej. W ten sposób zrodziło się moje zainteresowanie tematem dietetyki. Dlatego po skończeniu studiów magisterskich z Dietetyki Klinicznej na Uniwersytecie Jagiellońskim dołączyłam do grona pracowników Dietific. Od lat staram się rozpowszechniać wiedzę pozyskaną na studiach oraz ze swojego doświadczenia zawodowego wśród pacjentów. Moim celem jest indywidualne podejście do każdego człowieka i dopasowanie diety do jego potrzeb. Wierzę, że dania tworzone dla cateringu Dietefic udowadniają, że to co zdrowe może być naprawdę pyszne!
Lubię się uczyć, więc skończyłam aż 3 kierunki studiów - dietetykę, zdrowie publiczne i technologię żywności. Mam więc dużo wiedzy, którą chętnie wcielam w życie. Jestem pasjonatką zdrowego i smacznego jedzenia i mam przekonanie, że “zdrowe” NIE musi być synonimem słowa “niedobre”. Moją specjalnością jest dietoterapia insulinooporności i chorób tarczycy. Uwielbiam kuchnię azjatycką i smaczną kawę, a swoje kulinarne eksperymenty testuję na mężu oraz dwójce dzieci. Czas z rodziną spędzam aktywnie spacerując po lesie, grając w planszówki i uprawiając ogród. A czas dla siebie wykorzystuję na czytanie powieści i oczywiście nowinek ze świata dietetyki.
Od zawsze swoje zainteresowania kierowałem w stronę szeroko pojętej dietetyki i żywienia ludzi. Podjęcie nauki na kierunku technologia żywności, a następnie dietetyka pozwoliło mi przekuć pasję w specjalistyczną więdzę, którą z chęcią dzielę się z innymi. Swoje zainteresowania szczególnie kieruję w stronę pacjentów bariatrycznych oraz borykających się z zaburzeniami neurologicznym, , których leczenie wymaga indywidualnego podejścia, a prawidłowa dieta jest nieodzownym elementem powrotu do zdrowia. Zawsze staram się podejść do każdego indywidualnie, a zadowolenie ze współpracy stawiam na pierwszym miejscu. W wolnym czasie uwielbiam gotować i spędzać aktywnie chodząc po górskich szlakach i podziwiając piękno przyrody.
Od dziecka miłośniczka zdrowego stylu życia - intensywnie trenowałam taniec oraz lekkoatletykę. Zrozumiałam, że najbardziej optymalne dla naszego zdrowia jest zbilansowane odżywianie się oraz aktywność fizyczna, co skłoniło mnie do studiowania dietetyki. Ukończyłam dietetykę kliniczną oraz psychodietetykę, a także kurs instruktora fitness. Swoją wiedzą i doświadczeniem dzielę się z podopiecznymi podczas treningów oraz tutaj – w Dietific. Służę pomocą w doborze odpowiedniej diety; podpowiadam, która z nich najlepiej sprawdzi się w przypadku danej osoby. Pochodzę do każdego klienta indywidualnie, aby poczuł się zrozumiany i zaopiekowany. W wolnym czasie uprawiam sport, podróżuję, czytam powieści kryminalne i spędzam czas z najbliższymi.
Wiedzę w dziedzinie dietetyki oraz technologii żywności zdobyłam na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie - kończąc oba te kierunki. Uważam, że zdrowa i zbilansowana dieta to klucz do pokonania wielu chorób. Dlatego moją rolą w Dietific jest wsparcie w doborze odpowiedniej diety skrojonej do potrzeb każdego z naszych klientów, a moje motto to “Życie jest zbyt krótkie, by nie cieszyć się dobrym jedzeniem”. :) Poza pracą w Dietific, w moich wolnych chwilach uwielbiam długie spacery z dźwiękami ulubionej muzyki, ręczne tworzenie aromatycznych świec sojowych oraz zanurzanie się w fascynującym świecie dobrej literatury.